Van droom naar nachtmerrie…

De afgelopen jaren ben ik, als Dreamteambuilder én Talentversterker, vooral bezig met het coachen en trainen van jongeren in de sport en in het onderwijs. Laatst vroeg iemand: ‘waarom doe jij dit werk eigenlijk?’. Mijn eerste reactie was omdat ik het belangrijk vind dat jongeren zelfbewuster in het leven staan. Maar dat is maar een deel van mijn motivatie. Toen ik wat langer ging nadenken over ‘de waarom vraag’ kwam ik toch uit op mijn eigen ervaring als middelbare scholier. Mijn ultieme jongensdroom was om, later als ik groot ben, piloot te worden…Ik heb mijn vakkenpakket op school gekozen vanuit deze droom. Nu is het natuurlijk heerlijk om te dromen als kind, maar om dit te vertalen naar de realiteit heb je wel wat hulp nodig. Deze hulp, vanuit school, heb ik gemist. Naast de talen, waar ik goed in was, koos ik ook voor wis- en natuurkunde. Dat had ik beter niet kunnen doen. Ik was niet goed in deze vakken en zal het ook nooit worden. Toch heb ik mij er doorheen geploeterd, met de nodige frustraties van mij, mijn ouders en school. Natuurlijk moet je ook leren doorzetten en hoeft niet ‘alles leuk te zijn’ op school, maar deze jarenlange frustratie ten aanzien wiskunde en natuurkunde heeft wel mijn herinnering aan mijn middelbare schooltijd negatief gekleurd. Zo werd mijn droom dus meer een nachtmerrie.

Blog droom naar nachtmerrie

 

 

Talent versterken bij de jeugd van tegenwoordig

Vanuit bovenstaande ervaring wil ik jongeren stimuleren om aan de slag te gaan met waar ze goed in zijn, waar ze blij van worden en waar de mogelijkheden liggen. Ik geloof erin dat jongeren die hun unieke talenten versterken het beste uit zichzelf halen, zowel op school als in de sport! Het betrekken van hun directe omgeving (ouders, docenten en sportcoaches) hierbij is van essentieel belang. Vandaar dat ik naast het versterken van het talent bij jongeren mij ook richt op de talenten van sportcoaches en docenten. Het beste uit jezelf en ‘de jeugd van tegenwoordig’ halen zorgt voor positieve energie.

Talentversterken

 

Mijn missie is om te helpen bij het creëren van een Positief Leerklimaat bij sportverenigingen en scholen. Gebaseerd op de 3V’s. Daar gaat mijn volgende Blog over…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer weten over het stimuleren van een Positief Leerklimaat? Neem contact met me op: janpieter@dreamteambuilding.nlof 06-51630604