Overleven na een reorganisatie?!

Reorganisatie“Je moet blij zijn dat je jouw baan nog hebt!”. Dit kreeg ik vaak te horen na de reorganisatie bij mijn toenmalige werkgever. Natuurlijk was ik, in eerste instantie, blij dat ik deze ontslagronde had ‘overleeft’. Maar toen het stof was neergedaald merkten wij, achterblijvers, pas het (negatieve) effect van de reorganisatie en het vertrek van onze collega’s. We kregen last van het ‘survivor syndroom’…….

De symptomen van het ‘Survivor syndroom’

  • Schuldgevoelens: waarom moest mijn collega weg en mag ik wel blijven?
  • Stress: ben ik de volgende keer de dupe?
  • Onzekerheid: hoe nu verder?
  • Oplopende werkdruk: dezelfde klus moet immers door minder mensen geklaard worden.
  • Ontevredenheid: medewerkers zijn vaak niet tevreden over de manier waarop de werkzaamheden en het team georganiseerd zijn.

Bovenstaande symptomen zorgen voor demotivatie bij de achtergebleven teamleden en kunnen zelfs leiden tot verhoogd verzuim.

Hoe nu deze symptomen te bestrijden?

Allereerst is het van essentieel belang dat er vanuit de organisatie deze symptomen her- en erkent worden. Dit bepaalt het succes of falen van de reorganisatie en uiteindelijk het vermogen van de organisatie om haar strategische doelen te bereiken. Daarnaast moet er aandacht zijn voor teamvorming en samenwerking in een ander of kleiner team. In deze veranderde teamsamenstelling moeten de collega’s elkaar (opnieuw) leren kennen, begrijpen en waarderen. Ook zal het gemeenschappelijke doel weer gesteld moeten worden.  

Onze training Team-re-building maakt dat de teamleden ruimte krijgen het verlies van hun collega’s te verwerken. Ook wordt er stil gestaan bij wat wel en niet werkt binnen het team. Daarnaast ligt de focus vooral op de toekomst; wat is er nodig om het team goed te laten functioneren waardoor ze weer sneller effectief aan het werk kunnen en de reorganisatie dus een succes wordt?!

Heb jij wel eens een reorganisatie ‘overleefd’?  Ik ben benieuwd welke symptomen jij toen ervaren hebt, of ben jij juist ‘gezond’ weer aan de slag gegaan. Hoe heb je dat gedaan?! Deel jouw ervaring en tips met ons.

,